Project RLK

Izegem

Zonwerende raambekleding in keuken en living.

In deze hedendaagse woning werden de keuken en leefruimte onder handen genomen.

Het felle zonlicht in de keuken moet worden opgevangen door rolgordijnen. Het vrijwaren van de doorgang van de keuken naar het terras was een reden om een rolgordijn in twee delen te voorzien. Het gordijn kan naar beneden tot op hoogte waar het zonlicht hindert, zonder volledige afsluiting.

De living of leefruimte onderging een make-over van klassieke, misschien iets verouderde naar een volledig vernieuwde look. Belangrijk hierbij was het aankleden van de ruimte zonder een opgesloten gevoel te creëren.
We willen de ruimte helemaal opentrekken daarom kozen we voor witte houten lamellen, passend in het kader van de moderne bemeubeling.
Met houten lamellen (ook wel stores of jaloezieën genoemd) kan je de lamellen zo plaatsen dat er licht binnen komt zonder inkijk van buitenaf. Het zonlicht buitenhouden en toch nog lichtinval behouden is ook een voordeel die houten lamellen met zich meebrengen. Op die manier kunnen ze ook als afsluitmiddel gebruikt worden.

In combinatie met de moderne meubels plaatsten we transparante overgordijnen in "netstructuur" daar waar de volledige hoogte kan worden benut. Op plaatsen met vensterbank werden de houten stores gecombineerd in harmonie met het schilderwerk. Zo creëren we sfeer en gezelligheid, met behoud van ruimtelijkheid en zicht naar buiten.

Terug naar boven