Project BB

Art deco in Gent

Raamdecoratie en aankleding in art deco-stijl.

Een art deco-parel in ere gerenoveerd. Eenmaal binnen ontvouwt zich in de hal en lounge ruimte een kleur- en vormenspel met ongelofelijke lichtinval.

In de loungeruimtewerd gekozen voor een mooie zijde fluwelen gordijn. Op een originele manier is er gekozen om met verschillende hoogteniveaus te werken, zo kan je de gordijnen zowel als sierpand als functioneel gebruiken. Achter het gordijn werd een transparant double face linen als store, ook wel optrekgordijn genoemd, gekozen. Sfeer is hier troef.
De eetruimte staat in verbinding met de loungeruimte, daarom werd ook geopteerd om dezelfde zijde fluwelen gordijnen daar ook te plaatsen met daarachter opnieuw een transparante store.
We nemen jullie mee naar de keuken, daar hebben we gekozen om een nonchalant transparant optrekgordijn. Een prachtig zuiders gevoel…
Omhoogkijkend in de hal zien we een prachtige restauratie van de fresco tegel plafond. Op basis van dit kleurenpalet, plaatsen we opnieuw de satijn fluwelen gordijnen in de hal boven om het geheel één te maken.
In de masterbedroom, sfeervol en gezellig een zijde fluwen gordijn verduisterend afgewerkt en een transparante, licht doorlatende stof wordt bevestigd met messing staafjes tegen de ramen.
Een heel mooi afwerkingsdetail zijn de messing staafjes om de art deco-stijl in al zijn glorie te verrijken.

Ook de allerkleinste ramen worden met veel smaak aangekleed in de slaapkamers met gordijnen in een matte fluwelen stof op maat.

In samenwerking met Interieurarchitect Goedroen Dewaele
Fotografie: Bruno Eggermont.
Assistent styling: Rebecca, REBO Home
Terug naar boven