Maison & Objet: trends en influences

woensdag 13 september 2017TRENDS,
TENDENSEN OP MAISON ET OBJET.


TOO MUCH TO SEE IN SUCH A SHORT TIMING !Maar speciaal voor jullie alles even kort op een rijtje .

Vier volle dagen waar interior lovers samenkomen om hun liefde en interesse voor interieur te delen: designers, retail, architecten, interieurdecoratie …

MAISON – alles wat binnenhuisdecoratie betreft, van meubelen en verlichting tot textiel en parfum verdeeld per hal in verschillende thema’s: Eclectic, Cosy, Elegant, Fragrances, Accessoires en Actuel.
OBJET – betreft producten en objecten, denk maar aan keukengadgets, modeaccessoires…
En INFLUENCES –in hall 7 en 8 werden creativiteit en innovatie en luxe naar voren gebracht.

Greenery and tropical

Tropical jungle ’s still ongoing, hét kleur van 2017, duidelijk merkbaar op MO17. Tropische invloeden met een extra update: nog fellere kleuren, nog meer uitgesproken texturen in combinatie met luxueuze elementen. WAOUH! Rubelli: groene bloemen in combinatie met roze. Roberto Cavalli laat de jungle trend ook doorlopen met grote Palmbomen-setting in combinatie met roze bekledingen en stofferingen.

Exotische kussens, geborduurd met metallic garens, bloementrend: digitaal geprint op stoffen, gebloemd behang.
Natuur, maar nog meer geraffineerd, denk maar aan een matte finish of bone-like quality.

Pinky

Zoals hierboven omschreven, alles krijgt als het ware een extra update. Rose quartz, hét pantone kleur van 2016 is nog lang niet weg te denken! Verschillende tinten roze blijven centraal, van extravagant kersroze tot pastel cherry blossom roze.

Pastels, frozen kleurenin combinatie met prachtige texturen– HELEMAAL TOP !

Velvet, velours, fluweel…

Vele benamingen voor dé trend van het najaar. WE LOVE VELVET! Breng accenten aan in je interieur met velvetelementen: van gordijnen tot kussens tot zetelstofferingen.

Texturen en combinaties, it’s all about layering!

Texturen, motieven stelen de show. Retro silhouettes in combinatie met chique materialen.

Geweven texturen, denk maar aan de oude chauffagekasten van vroeger, nu overal terug te vinden in sofa’s, stoelen, kasten… weer helemaal terug van weggeweest.

Daarnaast, dé texturen, materialen van het najaar: velvets, leer, wol en hout. Denk maar aan zachte fluwelenstoffen in combinatie met rijk gelakt hout.

De combinaties zijn eindeloos en telkens toch ietwat contrasterend, wat ons ook is bijgebleven is de combinatie van klassieke, chique kristallen accessoires in combinatie met ruwere texturen in een ruimte waar schilderwerk met ruwe kwastbewegingen centraal stond.

Motieven vanuit historische archieven, upgedate met kleurrijke tinten, tot heel fijne kant. Maar ook bloemenprints en XXL geometrische vormen blijven overal opduiken. Zo zagen we bij Dedar een prachtige stof met tribal motieven en verwijzend naar het middelleeuwse. Echte impressieve keuzes, de Pic Nic is een haute couture borduurwerk.

Ook de bohemian nonchalantie blijft opduiken.

En nu combineren en layeren!

Onze favoriete combo: satijn in combinatie met zachte, pastel kleuren in verschillende stoffen en texturen: waouh!

Nog extra plaatjes om verder de sfeer op te snuiven:


Terug naar boven