Dit is het favoriete tapijt van interieurliefhebbers

woensdag 07 februari 2018
Marokkaans getinte tapijten met een zwart-wit ruitjespatroon domineren momenteel de Instagrampagina’s van interieurliefhebbers . De vloerkleden komen in verschillende maten en prijsklassen en hebben een gemeenschappelijk doel: een groter ruimtegevoel creëren in een kamer.

De vloerkleden heten oorspronkelijk Beni Ouarain-tapijten en worden traditioneel geweven door Berber-stammen die in het Atlasgebergte wonen. Het opzet: geometrische patronen creëren op een crèmekleurige of witte ondergrond.

Volgens de Britse interieurkenner Maurizio Pellizzoni is het fluffy tapijt om twee redenen erg gegeerd: het kan een ruimte optisch vergroten en het geeft meer textuur aan een kamer. “De diamantvorm in dit patroon voegt een geometrische dimensie toe aan de ruimte en het monochrome aspect creëert een driedimensionaal effect”, zegt hij in een reactie aan The Daily Mail. (cfr. Het Nieuwsblad)

De woontrend in je eigen huis integreren? Laat je inspireren door de onderstaande interieurs en vraag ons gerust naar meer informatie indien je die wenst.
Terug naar boven